Stop met roken in oktober

Stop 28 dagen met roken in oktober.

Stoptober

Ben je al jarenlang aan het proberen om te stoppen met roken, maar lukt het je niet omdat je die dringende behoefte aan nicotine voelt of lukt het niet omdat je je niet gesteund voelt? Stop dan samen met een heleboel anderen tijdens Stoptober. Meedoen aan Stoptober betekent 28 dagen niet roken in oktober. Grijp die kans!

“Meedoen aan Stoptober geeft meer kans op blijvend succes”

Stoppen met roken is makkelijker gezegd dan gedaan. Stoppen kan heel lastig zijn, maar zelfs als je jarenlang gerookt hebt of misschien als je pas net bent begonnen, is meedoen aan Stoptober een bewezen kans op langdurig effect. Je stopt niet alleen, je stopt met een heleboel andere Nederlanders en je steunt elkaar in de strijd om te stoppen met roken. Stoptober biedt een positieve aanpak en steun via een gratis app en sociaal netwerk.

Hoe werkt het?

Via de app van Stoptober ontvang je iedere dag positieve berichten die je aanmoedigen om het stoppen vol te houden. Ook op de momenten dat het moeilijk is of wat minder gaat. De app is vanaf 2 oktober gratis verkrijgbaar in Google Play en de Apple Store. Via de social media kanalen Facebook, LinkedIn, Twitter, TikTok en Instagram kom je terecht in een grote online community van medestoppers. Om ervaringen te delen en samen sterk te staan in de strijd om te stoppen met roken.

Uit onderzoek is gebleken dat 28 dagen precies genoeg zijn om de positieve effecten van stoppen met roken te ervaren. 70% van de deelnemers houdt het vol om 28 dagen niet te roken. Bijna de helft van de deelnemers is drie maanden later nog steeds gestopt (Bron: Onderzoek AMC). De meeste ontwennings- en afkickverschijnselen zijn na 28 dagen al achter de rug. Daarbij is 28 dagen een periode die goed te overzien is. Als het je lukt om het 28 dagen vol te houden, heb je meer kans om het blijvend vol te houden en officieel te stoppen met roken.

Doe mee en stop met roken!

Stoptober is een initiatief van KWF Kankerbestrijding, Hartstichting, Longfonds, Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), Trimbos-Instituut, GGD GHOR Nederland en Stichting Gezondheidsfondsen voor Rookvrij.

Dit artikel is een ingezonden bericht. De inhoud valt buiten de verantwoordelijkheid van Zorg in je Regio.