Mentale gezondheid in Coronatijd

De huidige coronacrisis heeft niet alleen gevolgen voor de economie, maar kan ook de mentale gezondheid sterk beïnvloeden.

Mentale gezondheid in Coronatijd

Men kan tekenen van angst of somberheid vertonen, stress ervaren of andere klachten ontwikkelen. Het is belangrijk om goed voor jezelf en voor elkaar te zorgen en wees niet bang om hulp in te schakelen als je daar de behoefte aan hebt.

mentale gezondheid

Werk je thuis? Zorg dan voor structuur en regelmaat, houd een normale dagindeling aan en zorg voor een goed onderscheid tussen werk en privé.

Neem geregeld een (korte) pauze en blijf bewegen.

Zorg daarnaast ook voor voldoende ontspanning, een wandeling door het bos of even (beeld)bellen met je vrienden of familie. Het is belangrijk om het contact met de buitenwereld te behouden om gevoel van isolatie te voorkomen.

Probleem los te laten waar je geen invloed op hebt. We leven in een onzekere en stressvolle tijd, waarbij het nieuws van de dag je stemming soms kan beïnvloeden.

Mentale gezondheid in Coronatijd

Onzekerheid hoort bij het leven en we moeten allemaal een manier vinden om hier mee om te gaan. Heb je last van negatieve of depressieve gevoelens?

Praat erover met je vrienden, familie of neem indien nodig contact op met een (online) hulpverlener of je huisarts.

Vind hier zorgbedrijven in jouw regio die je hulp kunnen bieden.

 

ZORG PER REGIO

Drenthe Flevoland Fryslân Gelderland Groningen Limburg North Brabant NorthHolland Overijssel SouthHolland Utrecht Zeeland

ZORG GOED VOOR ELKAAR!