Mens, Dier & Welzijn

Vele Nederlanders zijn dierenliefhebbers, maar als ze ziek of oud worden, wordt de mogelijkheid om bij dieren in de buurt te komen vaak ontnomen.

Of kan het dan toch?

Mens, Dier & Welzijn

Nynke Woerts is verpleegkundige en heeft als afstudeerproject onderzoek gedaan wat dieren teweeg brengt bij ouderen. ‘Dieren in de gezondheidszorg’.

Na het afstuderen was haar onderneming Mens, Dier & Welzijn een feit. Met haar eigen mini paardjes gaat ze langs ouderen op visite. op visite houd in dat ze met de mini paardjes en begeleiding bij de bewoners, cliënten en patiënten langs gaat.

Jong en oud genieten van deze bezoekjes! Deze visites staan garant voor geweldige positieve effecten bij iedere instelling, organisatie, school of gewoon thuis.

Vele Nederlanders zijn dierenliefhebbers, maar als ze ziek of oud worden, wordt de mogelijkheid om bij dieren in de buurt te komen vaak ontnomen.  Of kan het dan toch?  Mens, Dier & Welzijn

Energie door positiviteit

Even een onbezorgd moment in de nabijheid van dieren, je even niet ziek of eenzaam voelen? Fysiek, mentaal of sociaal een oppepper nodig? Een wens?

Een bezoek van de mini Appaloosa paardjes (gestippelde paardjes van 90 cm of kleiner) staat garant voor meer energie en positiviteit!

Dieren geven een positief effect op de gezondheid zowel lichamelijke, sociale en mentale welbevinden van de mens. De wens en de vraag van deze therapie blijkt aanwezig.

mens dier en welzijn garant voor positiviteit

Het contact met mens en dier draagt bij aan de levenskwaliteit op fysiek, sociaal en emotioneel vlak:

Fysiek:

– De prikkeling van de waarneming door aanwezigheid van het dier bijv. door geur, geluid en aaibaarheid. – Actieve stimulatie en stimulerend bij revalidatie – Door de ontspanning kunnen verschillende lichamelijke klachten afnemen, zoals hoge-bloeddruk en hartslag -Brengt mensen in beweging.

Sociaal:

– Bevordert de sociale contacten – Ontwikkeld vaardigheden – kan de eenzaamheid verminderen – zal ook een gevoel van acceptatie en liefde kunnen geven – Geeft meer vertrouwen en dankbaarheid – Samen leuke & zinvolle dingen doen;

Emotioneel:

– Geeft motivatie en herinneringsvermogen – Het vergroot de kans op zelfvertrouwen – bevorderd de motivatie en levenslust -Ontwikkeld veiligheid en balans -Door afname van fysieke en mentale klachten zou men beter kunnen functioneren in de samenleving.

Een bijzonder moment beleven.. dat willen we toch allemaal!

Wil je ook een bezoek van de mini Appaloosa paardjes plannen op locatie, zorginstelling of in de thuissituatie? Neem snel contact op met Nynke!

Meer informatie: Bezoek de website Mens, Dier en Welzijn
Foto’s: Ria de Boer- Leistra

Dit artikel is een ingezonden bericht. De inhoud valt buiten de verantwoordelijkheid van Zorg in je Regio.

ZORG PER REGIO

Drenthe Flevoland Fryslân Gelderland Groningen Limburg North Brabant NorthHolland Overijssel SouthHolland Utrecht Zeeland

ZORG GOED VOOR ELKAAR!