Mantelzorg

Mantelzorg

Mantelzorg is de zorg voor degene die chronisch ziek zijn of voor gehandicapten en hulpbehoevenden. Deze zorg wordt ‘gedragen’ door naasten: familieleden, vrienden, kennissen en buren.

Mantelzorg kan kort en langdurig zijn. Veelal is mantelzorg onbetaald.

Vaak zie je dat er een mooie persoonlijke band ontstaat tussen de mantelzorger en zijn of haar naaste.

Als je voor iemand zorgt, ben je mantelzorger. Dat heeft vele mooie kanten, maar dit kan ook zwaar zijn. Je kunt ook tegen vragen of problemen aanlopen. Deel je vragen en zorgen bij het WMO-loket of ‘het steunpunt Mantelzorg.

Lees meer over deeljezorg
Mantelzorg

Mantelzorg in Nederland

In Nederland zijn er ruim 4 miljoen mensen die voor een ander zorgen. Een groot deel van de 4 miljoen mensen zorgen meer dan 10 uur per week en langer dan 3 maanden voor een ander.

Mantelzorger

Mantelzorg is intensief, zeker als je dit combineert met een baan. De overheid komt mantelzorgers op verschillende manieren tegemoet. Wil je hier meer over weten?

Lees meer over Mantelzorger
bewust eten

Dag van de Mantelzorg

Voor alle mantelzorgers is er jaarlijks in november de Dag van de Mantelzorg. Deze speciale dag worden er vele activiteiten georganiseerd in heel Nederland om mantelzorgers een hart onder de riem te steken.

MantelzorgNL

MantelzorgNL is de landelijke vereniging voor iedereen die zorgt voor een naaste. MantelzorgNL zet zich met hart en hoofd in voor alle mantelzorgers in Nederland.

Wil jij ook mantelzorger worden, of wil je hulp? Kijk op MantelzorgNL voor meer informatie.

bewust eten

Dit artikel is een ingezonden bericht. De inhoud valt buiten de verantwoordelijkheid van Zorg in je Regio.

ZORG PER REGIO

Drenthe Flevoland Fryslân Gelderland Groningen Limburg North Brabant NorthHolland Overijssel SouthHolland Utrecht Zeeland

ZORG GOED VOOR ELKAAR!