Fietsen is gezond!

Fietsen is gezond, maar dat wisten we al langer. Maar,  weet jij ook waarom fietsen gezond is?

Fietsen is goed voor lichaam én geest. Fietsen is een goede work-out. Het is goed voor de spieren en longen. Fietsen kan door heel Nederland. Fietsen is toegankelijk en een makkelijke manier om te gaan bewegen.

Fietsen is voor jong en oud!

Waarom is het gezond om dagelijks te gaan fietsen? Je leest het hier.

Fietsen is gezond

Fietsen is gezond!

Fietsen helpt je te ontspannen. Pak de fiets en geniet van alles om je heen. Fietsen help je te ontspannen en heeft een positief effect op je hele lichaam. Je lijf en ademhaling komen tot rust, maar ook je hoofd.

Fietsen heeft positieve effecten op het verminderen van stressklachten. Je maakt namelijk tijdens het fietsen stofjes aan, zoals endorfine en serotonine. Deze stofjes geven een geluksgevoel!

Ga je een paar keer per week op de fiets naar je werk, het zal je helpen te ontstressen en je komt zowel op je werk als thuis met een ‘leeg’ hoofd aan.

Wil je afvallen? Fietsen is een goede manier om extra kilo’s kwijt te raken. Als je al een kwartier fietst, dan verbrand je al meer dan 100 calorieën. Het voordeel van fietsen is, dat je de gewrichten bijna niet belast. Je maakt namelijk soepele en gelijkmatige bewegingen.

fietsen

Fietsen kun je overal.

Bijna iedereen leert van jongs af aan fietsen. Zodra je kunt lopen krijg je vaak al je eerste fiets. Je begint op een loopfiets, daarna een driewieler en als je nog iets ouder bent dan leer je fietsen zonder zijwieltjes.

Fietsen is, zodra je het kunt erg makkelijk en zeer handig. Voor een snelle boodschap of een fietstochtje is het zo ingepland. Op de fiets kom je op veel meer plekken dan met de auto. Nederland heeft meer dan 40.000 kilometers aan fietspaden. Ook kun je in de meeste dorpen, steden wel een fiets huren zodat je iedere omgeving in Nederland er op de fiets op uit kunt gaan.

Fietsen is super gezond! Je mentale vermoeidheid neemt af, je stemming verbetert en je ervaart minder stress. Buitenlucht zorgt ervoor dat je genoeg vitamine D opneemt, daarom is fietsen ook goed voor je weerstand.

Door regelmatig te fietsen ben je beter gewapend tegen aanvallen van bacteriën en virussen. Fietsen is Coronaproof!

Soorten fietsen

Fietsen zijn er in allerlei soorten en maten.

=> Elektrische fietsen
=> Driewielers
=> Tandems
=> Duofietsen
=> Stadsfietsen
=> Hybride fietsen
=> Mountainbikes
=> Ligfietsen
=> Lopifietsen

 

Voor iedere fietser is er wel een geschikte fiets.

Dit artikel is een ingezonden bericht. De inhoud valt buiten de verantwoordelijkheid van Zorg in je Regio.

ZORG PER REGIO

Drenthe Flevoland Fryslân Gelderland Groningen Limburg North Brabant NorthHolland Overijssel SouthHolland Utrecht Zeeland

ZORG GOED VOOR ELKAAR!