Nederlandse Brandwondenstichting

De beste zorg voor patiënten, de hoogst mogelijke kwaliteit van leven en de meest effectieve preventie.

Doneer aan de BrandwondenstichtingDoneer zorg in je regio

De Nederlandse Brandwonden Stichting helpt mensen met brandwonden. Kort na het ongeval, maar ook later in hun dagelijkse strijd tegen littekens. We financieren onderzoek en doen er alles aan om brandwonden te voorkomen. En we zetten ons in voor de best mogelijke zorg voor brandwondenpatiënten, en de hoogst mogelijke kwaliteit van leven.

Dat kunnen we niet zonder u. Doe een gift en help mensen met brandwonden!

Nederlandse Brandwondenstichting

Een brandwond is een gedeeltelijke of een volledige beschadiging van de huid die wordt veroorzaakt door inwerking van warmte, een chemische stof of elektriciteit gedurende een bepaalde tijd, boven een bepaalde (hoge) temperatuur.

De zorg aan patiënten met ernstige brandwonden vindt plaats in één van de drie Nederlandse brandwondencentra in Beverwijk, Rotterdam of Groningen. In ieder brandwondencentrum werken medische specialisten, brandwondenartsen, verpleegkundigen en andere professionals nauw samen. Zo werkt de Nederlandse Brandwonden Stichting met deze professionals aan (onderzoeks) projecten, (na) scholing en patiëntinformatieprojecten.

Rond de 9.000 personen worden jaarlijks op de Spoedeisende Eerste Hulp behandeld na brandwondenletsel. Daarnaast worden 92.000 personen door een huisarts behandeld na het oplopen van een brandwond.

Doneer direct

Contact Nederlandse Brandwondenstichting

Zeestraat 29
1941 AJ Beverwijk

⇒ E-mail: info@brandwondenstichting.nl

Bezoek de website

……………………………………………………………………………………………………………………….