Alieke van Bergen

Uitvaartspreken, Rouwbegeleiding & Omgaan met stress

Alieke van Bergen

In memoriam: als u wordt geconfronteerd met het verlies van een dierbaar persoon komt er veel op u af. U gaat bezig met de praktische kant van de uitvaartceremonie, ondersteund door uw uitvaartonderneming. Het is echter ook een emotionele periode, waarin u herinneringen ophaalt waarbij gedachten, gevoelens en emoties vrijkomen.

Veel mensen willen herinneringen delen middels een afscheidsspeech maar door allerlei redenen kan het zwaar vallen om deze te beschrijven en/of uit te spreken.

Ik help u graag, want het is waardevol met woorden uitdrukking te geven aan wat iemand voor u heeft betekend. Hiermee geeft u ook bestaansrecht aan degene waar u afscheid van neemt.

In de levensfase waarin het sterven nadert en het afscheid dichterbij komt kunt u er ook voor kiezen om zelf met eigen woorden uw levensverhaal aan me te vertellen. Een gesprek bij leven kan trouwens op elk willekeurig moment in het leven worden vastgelegd en kan rust geven voor uzelf én uw naasten.

Rouwbegeleidster: rouwen betekent arbeid verrichten. Rouwarbeid is hard werken en in staat zijn om de pijn van het verdriet te kunnen verdragen. Daarbij reageert het lichaam en brein met reacties die we normale reacties noemen. De normale reacties kunnen al stress geven maar als je hoog sensitief bent kan het verlies zelfs te overweldigend en te groot zijn om te bevatten.

Wilt u informatie over en/of een afspraak maken voor psychosociale begeleiding? Mail dan naar info@aliekevanbergen.nl. Als uitvaartspreekster 7 dagen per week telefonisch bereikbaar. 

Contact Alieke van Bergen

Heerdelaan 48
9471 BR Zuidlaren
⇒ Telefoonnummer: 06-17958944
⇒ E-mail: info@aliekevanbergen.nl

Bezoek de website

……………………………………………………………………………………………………………………….